Čvn 12, 2008
Set

Výlet na jednokolce

Říkal jsem si, že musím vyzkoušet jet na jednokolce někam trochu dál, tak jsem si včera odpoledne udělal výlet do blízkého okolí. Nakonec to bylo něco kolem 20 kilometrů a trvalo mi to asi 3 hodiny, ale cestou jsem dost fotil a tak.

jednokolkovyvylet000.jpg

Udělal jsem krátký stínový video (dost nudný;) ), ale kdybyste se chtěli náhodou kouknout:

Bydlím dost na kraji města, což má výhodu, že se dá rychle vyjet ven. Po projetí malebně vyhlížející vesničkou jsem se dostal na pole a cesta se změnila na hnusně štěrkovou.
jednokolkovyvylet002.jpg

To by ale asi ani zas tak nevadilo, jet se po tom dalo, horší bylo, že foukal dost vítr, v nárazech byl pěkně silnej a na poli ho nemělo co tlumit. Tak jsem byl párkrát sfouknutej. A jedna z nepříjemných vlastností pole je, že je na něm dost nedostatek sloupů, kterých se dá chytit při nastupování. Tak jsem aspoň trénoval nastupování bez držení. Už se lepším. Když mě u toho nesmete vítr, tak se zadaří tak jeden ze tří pokusů průměrně.

Továrna na obzoru:

jednokolkovyvylet003.jpg

Cesta po poli ústila na dost frekventovanou silnici a bez cyklostezky. Ale jinudy se jet nedalo, tak jsem jel po krajnici. Protože se mi to moc nelíbilo, zkusil jsem zabočit na jedné křižovatce, ale asi po třech stech metrech jsem dojel do lomu a musel se vrátit.

Druhá odbočka vypadala nadějněji – zahrádkářská kolonie, bez problémů jsem jel asi kilometr. Na konci jsem byl ale nepříjemně překvapen – zase to bylo slepý:).

jednokolkovyvylet004.jpg

No řekněte, kdo by čekal takovouhle dementnost?

slepa.jpg

Tak jsem se už vykašlal na odbočky a jel po silnici až do Aalborgu. Byla to čistě průmyslová čtvrť se spoustou továren. Všimněte si vlajky, Dánové je mají všude.

jednokolkovyvylet005.jpg

Nepoučen předchozími nezdary jsem zkusil další boční ulici. Samozřejmě zase slepá. Ale na konci jsem narazil na dobrou firmu, tak mně to ani nevadilo. Pokud ještě nejste přesvědčení, že jednokolky jsou super, tak tady to máte napsaný bílý na modrým:). (pro neangličtináře – jednokolka je anglicky unicycle, zkráceně jen uni)

jednokolkovyvylet007.jpg

Tady je to ve větším rozlišení, pro větší požitek. A ještě pohled na sídlo firmy:

jednokolkovyvylet008.jpg

Pak jsem se už jen vrátil nejkratší cestou domů. Byl jsem tak středně unavenej, myslím, že bych ještě 10 km navíc asi klidně ujel. Tak třeba příště.

5 Comments

  • jednokolkaneda mi to se nezeptat, jak se da na jednokolce jezdit z kopce?

  • No, stejně jak kdekoliv jinde. Jednokolka je furtšlap, takže jak šlapeš, tak to jede. A z kopce jenom prostě při šlapání místo dávání síly do šlapání dopředu naopak zpomaluješ – pořád šlapeš dopředu, ale brzdíš rychlost otáčení.

    Je to ze začátku trochu zvláštní, ale není těžký si na to zvyknout.

  • ahoj, tento článek o Tvém výletě se mi moc líbil. A rád bych se zeptal, jak na jednokolku správně nasednout bez držení? Díky.

  • Dáš si ji před sebe, jedno šlapátko dole a trochu dozadu (takže když na něj stoupneš, jednokolka trochu couvne), dáš na něj nohu, odrazíš se z té druhé, kterou máš zatím na zemi, nasedneš na sedátko a odraznou nohu dáš na stupátko a šlápneš a rozjedeš se (v lepším případě, v horším je potřeba postup opakovat)

    Vlatně se nastupuje stejně, jako když se držíš, jenom se nedržíš.

  • Ahoj,

    V případě zájmu nabízím partnerský program. Můžeš si sem umístit odkaz/ banner na jednokolky HOPsej.cz a z každého prodeje do 30 dní po kliknutí máš provizi 😉

    http://www.hopsej.cz/ostatni/affiliate

    Dan

Leave a comment

Archiv

RSS Feed