Dub 15, 2008
Set

Århus

V sobotu pořádala Erasmus Student Network výlet do Århusu – druhého největšího dánského města, asi 100 kilometrů na jih od Aalborgu. Měli jsme zajištěný autobus jenom pro sebe, ráno jsme odjížděli a odpoledne se zase vrátili. Jela ještě Andrea (a pár dalších lidí, které znám tak středně). Jinak byl skoro celej autobus plnej.

Ze samotného Århusu jsme nakonec neviděli skoro nic:).

Byli jsme ve dvou muzeích. První bylo Staré město – historické městečko, postavené asi ze 40 domů dovezených (!) z celého Dánska. Bylo to vážně pěkný a i dost velký, člověk se cítil opravdu jako ve středověku. Na začátku jsme měli asi hodinu a půl dlouhou prohlídku s průvodkyní a pak asi hodinu volno. Uvnitř každého domu je historická výzdoba, případně muzeum (hraček, motorek, pošty, …)

aarhus001.jpg
aarhus002.jpg
aarhus003.jpg

Ve městečku "žijí" i lidé – pečí v pekárně, prodávají v apatyce, vaří jídlo na ohni, i městskýho blázna jsme viděli (pokud to teda nebyl nějakej návštěvník:) ).

aarhus004.jpg

Potom jsme přejeli do druhého muzea – to už bylo klasické, zaměřené na vikingskou éru (a dobu před tím). Asi hodinu jsme čekali na průvodce, tak jsme si házeli diskem.

Samotná prohlídka taky nebyla úplně špatná, ale už to bylo takový víc klasický – prostě muzeum.

Tohle je exponát, na který tam jsou nejvíc pyšní – velmi dobře zachovaná mrtvola (hm, to zní trochu morbidně, ale nevím jak to nazvat – mumie to není, prostě konzervovanej člověk) někdy z dávna (už jsem zapomněl ze kdy). Průvodce o ní řečnil asi 20 minut.

aarhus005.jpg

Po prohlídce s průvodcem jsme měli ještě čas na to projít si to sami, ale byli jsme už trochu přemuzeovaní a venku bylo krásně, tak jsme si šli ven hrát na hřiště.

aarhus006.jpg

A po silnici kolem projel štrůdl asi 40 sporťáků (výběr jen těch nejhezčích).

aarhus007.jpg
aarhus008.jpg
aarhus009.jpg
aarhus010.jpg

5 Comments

  • AutaNo pěkný auta.:) Doufám že sis jedno vypůjčil pro mě a že mi ho dovezeš.:)

  • Peknewow, historicke mesto je fakt pekne! nevis, jestli tam tamejsi lide skutecne ziji (nebo jenom pracuji)? ptam se proto, ze kdybych nahodou neudelal zkousky, tak bych se zkusil profesionalne prosadit misto toho blazna :)

  • lidéJenom pracují. Takový živý exponáty. A kariérní perspektiva městskýho blázna určitě dobrá:)

  • I have read so many articles about the blogger lovers except this piece of writing is really a good paragraph, keep it up.

  • Абсолютно любой, у кого есть инстаграм аккаунт, хочет, чтобы его учетная запись была максимально успешной и востребованной. Достижение подобных результатов может оказаться сложным, если использовать только естественные способы получения популярности – накрутка подписчиков в инстаграме накрутить.

Leave a comment

Archiv

RSS Feed