Dub 8, 2008
Set

Frisbee Ultimate klub

Byli jsme se včera s Antoinem podívat na trénink Dinosaurů – frisbee klubu z Aalborgu. Schází se dvakrát týdně na fotbalovém hřišti v Nørresundby (ale říkali, že se možná přesunou na univerzitu, což by nebylo špatný – teď to tam mám 12 kilometrů, na univerzitu 2).

Jenom ve stručnosti pro ty, co nevědí, co je to Frisbee Ultimate – hra s lítajícím talířem, hraje 7 na 7 hráčů, hřiště je velikosti tak 3/4 fotbalového (=velký jako kráva) a má na kratších okrajích 2 zóny, s diskem se nesmí běhat a cílem je chytit disk v protívníkově zóně (podrobná pravidla).

Trochu jsme se báli, že budou moc profíci a že se na nás budou dívat skrz prsty. Nakonec se ukázalo, že jsou opravdu docela profíci, ale byli kamarádští. Sešlo se tam tak kolem 18 lidí (kluci i holky).

Ze začátku jsme se jen rozházeli, pak nám byly zopakovány a vysvětleny pravidla (já jsem hrál Ultimate předtím asi třikrát, Antoine nikdy). Pokoušeli se nám vysvětlit i základy taktiky (něco o tom, že hrají stack – zásobník – a jak se forcuje – tlačí disk na jednu stranu hřiště), ale to jsme úplně nepobrali, tak to nechali plavat.

Potom začal jejich standardní trénink – rozklusávací kolečko kolem hřiště, protahovací cviky (součástí nichž bylo válení v trávě a měli tam jakýsi bílý svinstvo, tak jsem si zamatlal kalhoty), další kolečko a cvičení nahrávek do běhu. Ještě jsme ani nezačali hrát a už jsem byl unavenej:).

Samotná hra byla potom celkem zábavná – jenom se jim moc svou schopností hodu a běhu (všichni měli kopačky) nemůžu rovnat. A jak je hřiště hrozně velký a disk lítá daleko, tak člověk pořád běhá z jedné strany hřiště na druhý. Na konci jsem sotva pletl nohama. Antoine si natáhl trchu třísla, tak taky na konci nebyl úplně svěží.

Jinak pořád myslím, že ufobal (brněnská varianta na brány) je lepší – hřiště je menší a disk nelítá tak daleko, takže je to víc kombinační a člověk častěji drží talíř v ruce a taky neběhá tak daleko.

Určitě nebudeme chodit dvakrát týdně (ještě teď mě bolí celý tělo), ale jednou za čas se tam myslím ukážeme. Je to dobrý zpestření.

1 Comment

  • ULTIMATE RULEZZZZ 😛

Leave a comment

Archiv

RSS Feed