Bře 10, 2008
Set

Patálie s kolem

Včera a dnes na mě padla nějaká kolová smůla. Skoro všechno, co mohlo, se pokazilo nebo rozbilo:).

Když jsem přišel včera ke kolu, tak mělo nějak podezřele prázdný přední kolo. Dofoukl jsem ho a docela drželo a ucházelo jenom trochu. Dojel jsem s ním až skoro k bazénu, kde se rozhodlo, že je vhodná chvílie proděravět se nadobro a ušlo úplně. Tak jsem kolo dotlačil k bazénu a šel plavat.

Odešel jsem trochu dřív (aby na mě pak Antoine s Martinem nemuseli čekat), že se půjdu podívat do Fakty, jestli třeba neprodávají nahradní duši. Neprodávali. Tak jsem vytáhl duši, že ji zalepím a měla ohlej ventilek. Připadalo mně to jako ideální chvíle vyzkoušet nový kleště, který jsem koupil ten den za 10 DKK (asi 35 korun) v diskontu. Samozřejmě se ventilek ulomil.

Náhradní duši nikdo neměl a neděli večer se ani nedala koupit (Martin se jel podívat po okolí). Tak jsem kolo nechal zaparkovaný u bazénu a jel domů autobusem.

Dneska jsem se stavil opět v diskontu a koupil pumpičku za výbornou cenu – taky 10 DKK. Vedle v cyklu 3 duše (stály stejně jako 2), za 105 – polovina ceny celýho kola:).

Když jsem do kola dal novou duši, tak se ukázalo, že kvalita pumpičky odpovídá její ceně. Asi při třetím fouknutí praskla. Ale s trochou cviku a přidržování se s ní pumpovat dalo.

Nafoukl jsem duši, přimontoval zpátky ke kolu a zjistil jsem, že je podezřele prázdný. Tak jsem ho zase vyndal a zjistil, že nová duše praskla u ventilku (tak, že to nepůjde asi ani zalepit). Další naštěstí už byla v pohodě.

Už jsem myslel, že mám s kolem pokoj. Ale ještě jednu věc jsem se naučil – na mokře vypadající fleky dávat bacha. V zatáčce byla na zemi vlhká šmouha, která jak se ukázalo, byla asi chladící kapalina a pekelně klouzala. Tak jsem sebou pěkně lískl. Přímo před zastávkou plnou lidí:). A roztrhl si trochu kalhoty a mikinu, ale myslím, že to půjde zašít.

A tady je hlavní hrdina, kdybyste třeba zapomněli, jak vypadá:

 

kolo001.jpg

 

4 Comments

  • Jejda, když jsem četl nadpis, tak jsem se lekl, že se ti kolo úplně celý rozpadlo a budeš na mě naštvanej, co jsem ti prodal za šmejda :) Ale zdá se, že jsem v tom nevinně.
    Jestli tě to povzbudí, tak jsem asi před 14 dnama taky uklouzl na kole (na námraze) a pekelně se sedřel a roztrhl si kalhoty. Lepší? 😉

  • LOL tak to je dost sry ze se smeju cizimu nestesti ale todle je teda ultimatni stesti 😉

  • Lepší:). Martin říkal, že si teď i v Brně přešel skoro úplně na kolo (i za deště a mrazu). Je vidět, že Dánsko zanechává trvalý stopy:).

  • Článek není špatný. Příjdu sem časteji

Leave a comment

Archiv

RSS Feed