Úno 24, 2008
Set

Professional Communication in Computer Science

Celý minulý týden byl ve škole trochu zvláštní. Neměli jsme normální výuku, ale celý týden pouze jeden předmět – Profesionální komunikace v informatice. Zhruba 3-6 hodin denně. A už ho víc mít nebudeme.

Bylo to takové povídání o tom, jak psát články, kde brát informace, jak prezentovat na konferencích a jak to ve vědecké komunitě chodí. Zhruba půlka byla vedena jako klasická přednáška, druhá polovina týdne byla věnována etice (jak a koho citovat, jak děkovat za pomoc, koho uvést jako spoluautory) a tam jsme vždy byli rozděleni do skupinek asi po 6 a v nich diskutovali o několika vzorových rozporuplných případech a potom prezentovali naši domluvu ostatním.

Po každém bloku jsme dostali několik úkolů, když vše sepíšeme do práce, tak budeme mít předmět úspěšně ukončený.

Mně osobně se to dost líbilo, přišlo mi to jako zajímavá a možná i užitečná exkurze do výzkumného světa. Sice nevím, jestli někdy budu něco takovýho dělat, ale člověk nikdy neví. Ne všichni z toho ale byli tak nadšení – Jardovi (kamarád, taky z FI) to třeba přišlo jako jen takové plkání (což je bezesporu pravda) a plýtvání časem. Holt člověk (učil to Jirka Srba – poznámka asi jen pro Jeňu:) ) se nemůže zavděčit všem;).

1 Comment

  • Mag stripe cards maintain buyer information on a
    back end pc, using that the card should hyperlink to be
    able to make a deal.

Leave a comment

Archiv

RSS Feed